HP isi cere scuze ca a dat-o-n bara!

HP isi cere scuze ca a dat-o-n bara!

HP isi cere scuze ca a dat-o-n bara!

Acum 2 săptămâni, s-a raportat de către mulți clienți că HP a emis o actualizare de firmware la unele dintre imprimantele sale, actualizare începută în luna martie, și care a dezactivat anumite cartușe de cerneală și toner laser de la terțe companii, începând cu luna septembrie, forțând astfel clienții să achiziționeze produsele originale ale companiei, care sunt de obicei mult mai scumpe.

Cartușele HP conțin un cip care este verificat de imprimantă pentru a se asigura că acestea sunt cele originale. Grație actualizării, imprimantele nu vor funcționa în cazul în care cartușele sunt identificate ca fiind cele de la concurenți sau chiar produse HP reumplute.

Cartuse Imprimanta HP

Cartuse Imprimanta HP

Ca urmare a unui protest public, compania și-a cerut scuze că nu a fost mai deschisă către public cu ocazia acestei „mișcări tactice”. De asemenea, HP a promis că o actualizare opțională, necesară pentru a elimina restricția privind cartușele non-HP va fi disponibilă „în termen de două săptămâni”.

HP își cere scuze și… ?

În postul său de pe blog, HP a spus că ar fi putut „comunica mai bine” cu privire la actualizarea firmware-ului. „Ne-am angajat la transparență în toate comunicările noastre și atunci când o dăm în bară, recunoaștem”.

Mai mult de 10.000 de oameni au semnat scrisoarea deschisă a Frontier Foundation Electronic (FEP), care solicită HP să își ceară scuze clienților săi și să restabilească funcționalitatea originală a imprimantelor. În timp ce HP lansează actualizarea pentru a elimina restricția, compania insistă că decizia sa a fost mai degrabă de a proteja clienții, decât să-i forțeze să cumpere cartușe de cerneală HP mai scumpe.

„Am actualizat o procedură de autentificare a cartușului în anumite modele de imprimante HP cu jet de cerneală pentru birou, pentru a asigura cea mai bună experiență pentru consumator și de a-i  proteja de cartușe contrafăcute de la terțe părți care nu conțin cip-ul original, fiind o măsură de  securitate a HP și care nu încalcă drepturile de proprietate”, a declarat COO John Flaxman. „Atunci când cartușele de cerneală HP sunt clonate sau contrafăcute, clientul este expus la o calitate nesatisfăcătoare și la potențiale riscuri de securitate, ceea ce compromite experiența imprimării.”

FEP și cei mai mulți consumatori au afirmat că intențiile HP au fost mai puțin îndreptate spre securitatea clienților și mai mult spre a introduce o schimbare forțată cu cartușele propriei mărci. „Chiar acum când vorbim, marea majoritate a clienților care folosesc imprimantele HP afectate, probabil nu știe de ce imprimantele lor și-au pierdut funcționalitatea, și nici nu știe că este posibil să o restaureze”, a comunicat FEP.

HP însă nu regretă, deoarece insistă că se comportă total în interesul clienților. „Vom continua să utilizăm caracteristici de securitate pentru a proteja calitatea experienței noastre în ceea ce-i privește pe clienți, și vom încerca să menținem integritatea sistemelor noastre de imprimare, și protecția mărcii noastre, inclusiv prin metode de autentificare, care ar putea împiedica unele terțe părți de a ne copia”, a adăugat Flaxman.

La această oră nu mai contează cât de mult susține HP că incidentul a fost doar un caz de lipsă de comunicare, care „ar fi fost acum clarificat”… reputația companiei a luat-o razna, la vale.

Modelele de imprimante cu „probleme”, de la HP: 

HP LaserJet Pro 400 M402dn

HP Color LaserJet Pro MFP M477fnw

HP Officejet Pro 251dw

HP OfficeJet Pro 8610 e-AIO

HP OfficeJet Pro 6830 e-AIO

HP Officejet Pro X476dw, X576, X551

HP OfficeJetPRO 8210

One thought on “HP isi cere scuze ca a dat-o-n bara!

  1. Pingback: Cum folosesti imprimanta cu un iPhone sau iPad – Cartuse Imprimanta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »
Wordpress SEO Plugin by SEOPressor