HP dezvoltă “The Machine”! Vom avea 100TB pe iPhone!

HP dezvoltă “The Machine”! Vom avea 100TB pe iPhone!

HP dezvoltă “The Machine”! Vom avea 100TB pe iPhone!

Hewlett-Packard a început un proiect ambițios care își propune nimic mai puțin decât reinventarea arhitecturii de bază a calculatoarelor. Se pare ca serverele sunt ținta sa inițială, dar HP, de asemenea, lucreaza la o versiune pentru sistemele Android, care ,se spune, ar putea duce la smartphone-uri cu 100TB capacitate de memorare. HP a declarat miercuri ca are în lucru o nouă arhitectură pentru computere, numită “The Machine”, bazată pe un tip de memorie numit Memristors și o tehnologie de comunicare numit siliciu fotonic, care foloseste razele de lumină pentru a deplasa datele la viteze mari.

hp-the-machine-memory-module

HP CTO, Martin Fink

Este un proiect încă în cercetare în laboratoarele HP, și cercetătorii nu sunt siguri dacă va fi cazul ca acest proiect să ajungă vreodată pe piață. Dar HP a aruncat o mulțime de resurse în această problemă, la fel de multe ca și cele trei sferturi din personalul său din laboratoare, care deja lucrează la aceasta, iar estimările sale pentru data de livrare este de la trei ani până cam pe la sfârșitul deceniului.

Viitorul este “The Machine”!

HP consideră că arhitectura de calcul curent – folosită în smartphone-uri, PC-uri și oricare alt tip de calculator la care v-ați putea gândi, nu ține pasul cu extinderea nevoilor de calcul și de stocare. Așa că s-a angajat într-un proiect în urmă cu aproximativ doi ani pentru a-și regândi capacitatea de calcul de la zero, a declarat Martin Fink, CTO, la o conferință a HP în Las Vegas. Un obiectiv cheie pentru “The Machine” este de a înlocui diferitele tehnologii de stocare utilizate în prezent cu o singură colecție numită “memorie universală” realizată din Memristors, a spus el. Acesta este un nou tip de memorie, încă în stadiul de cercetare, care utilizeaza ioni în loc de electroni pentru a reprezenta codul de computer reprezentat de cifrele 1 si 0.

Viitoarele capacitati de Stocare pentru "The Machine"

Capacitatea de stocare, in viitor, pentru “The Machine”

“Astăzi, toate dispozitivele-de la noastre, de telefon la naveta spațială sau unele supercomputere, accesează constant informațiile de pe trei straturi de memorie: ceea ce este necesar în acest moment (SRAM), ceea ce va fi nevoie de folosit în curând (DRAM), și ceea ce ar putea fi necesare mai târziu (cele depozitate) (HDD/SDD), a declarat HP pe site-ul său.

“Memristorii” vor fi rapizi, denși și destul de ieftini pentru a juca ambele roluri “În curând” și “mai târziu” deodată, astfel, accelerând tranzitarea informației prin eliminarea multor drumuri “du-te-n-colo, vino-n-coace”, a spus el.

Memristori de Graphen

Memristori de Graphen

Cât de densă va fi stocarea informației? “Vrem să fim capabili a stoca toată viața unei persoane; cred că 100 de terabiți pe un smartphone, vor fi de ajuns”, a declarat Fink. Asta e mai mult cam de o mie de ori decât stochează un iPhone 5S astăzi.

2 thoughts on “HP dezvoltă “The Machine”! Vom avea 100TB pe iPhone!

  1. Pingback: HP dezvoltă “The Machine”! Vom...

  2. Pingback: Noua Tableta Samsung Galaxy Tab S 10.5 – Cartuse Imprimante

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »
Wordpress SEO Plugin by SEOPressor