Google: Android peste tot!

Google: Android peste tot!

Google: Android peste tot!

Dacă conferința Google I/O din 2014 ar fi fost o campanie militară, s-ar fi numit Operatiunea: Android Pretutindeni! De la ceasuri de mână la televizoare și la autoturisme, Google a extins raza de acțiune a sistemului său de operare mobil cu mult dincolo de smartphone-uri, implementând noi androizi pentru cucerirea teritoriului, ceea ce va determina cine controlează viitorul nostru conectat la net.
Wear Android, Android Auto, Android TV – fiecare aplicație pune software-ul Google în dispozitive pe care le folosim în fiecare zi. În mod surprinzător nu a existat nici o vorbă deocamdată despre Android Home, dar nu e nici o îndoială că va sosi la fel de repede în viața noastră, imediat cum Google va reuși achiziționarea Nest Labs pentru a întregi imaginea generală.
Prezența Android pe toate aceste platforme nu a fost o noutate în sine. La urma urmei, au existat deja o mulțime de mașini de la terți, televizoare și wearables care rulează Android. Dar ceea ce Google aduce imaginii de ansamblu este o viziune mai mare decât folosirea unui dispozitiv “inteligent”.
Ca proprietar al platformei, Google este în locul perfect pentru a oferi o experiență unificată – la fel cum face Apple.
Ceea ce Google a vândut de fapt conferinta la I/O a fost un context, sau mai precis conștientizarea contextuală a dispozitivelor. Un ceas care ruleaza Android este bun; un ceas care „știe” unde este telefonul tău și ce aplicații sunt pe el, este și mai bun. Atunci când cele două dispozitive sunt „conștiente” unul de celălalt, se creează noi funcționalități. Rezultatul pentru consumator: un nou nivel de confort.

Android_auto

Android Auto

“Integrarea între diferitele platforme este mai importantă decât oricare dintre platforme, în sine”, spune Kelly Merrell, director de dezvoltare Android pentru Mercury, compania care construiește aplicațiile pentru TED. “Ceasul în sine este interesant, dar ce poate face ceasul atunci când este conectat la telefon de exemplu prin sistemul de blocare și când comunică: “Aceasta este persoana potrivită care trebuie să țină acest telefon”. Am ajuns în punctul în care “Telefonul de la sine, nu poate face acest lucru. Ceasul de la sine, nu o poate face. Dar când cele două comunică, există o nouă funcționalitate, prezentă în cele două, doar din cauza conectivității dintre ele.”

Sistemul Android, până unde?

Android Wear este fundamental diferit de ceasurie smart Android care au apărut înainte de acesta. Alte modele necesită de obicei ca utilizatorul să descarce software-ul separat pentru fiecare aplicație în parte, care funcționează cu ceasul – un proces plictisitor în cel mai bun caz.
Cu Android Wear, notificările pentru aplicații noi pur și simplu apar pe ceas în momentul în care-l conectezi cu telefonul. Pentru a împrumuta o frază care este adesea asociată cu produsele Apple: “…doar pornește… ”

android_wear

Android Wear

“Puteți deja pune Android cam peste tot, dar nivelul de integrare pe care îl ai deocamdată este destul de limitat”, spune Ken Kyger, un dezvoltator al Cloudspace. “Câte smartwatch-uri sunt acolo? Și toate rulează Android sau o fărâmă de Android, dar nici unul dintre ele nu oferă, într-adevăr, o experiență complet bogată și captivantă.”
O parte din tot contextul actual este de a ști ce date să împărtășești și care nu. Aici putem să dăm credit “Cezarului”: Google a învățat foarte multe despre acest lucru cu Google Glass. Ceasurile Android Wear, de exemplu, nu-ți arată fiecare mesaj Twitter sau Foursquare, ci, în schimb, le grupează și te trimite la telefon pentru o experiență completă.
Aceasta este o abordare diferită față de alte smartwatch-uri, care oferă utilizatorilor posibilitatea de a vedea mesaje întregi, cu notificări și arhivă pentru a le reciti. Aceasta subliniază, de asemenea, faptul că viziunea unitară a Android va fi și viziunea Google despre această experiență.
Din cauza influenței Google în toate îmbunătățirile sistemului Android, viziunea sa pentru obiectele purtabile – cel puțin pentru această platformă – va deveni probabil norma de aplicat. Asta nu ar fi neapărat un lucru rău, deși oportunitățile pentru inovatori independenți pentru această platformă se poate ca tocmai să se fi închis.

Cursa Google pentru contextualizarea Android

Există, desigur, cel puțin o viziune concurentă în modul în care această experiență unificată va funcționa pe toate dispozitivele, și aceasta vine de la Apple (probabil și Microsoft va oferi în curând o altă direcție, în curând). HomeKit, HealthKit și Apple CarPlay sunt abia la început, cu toate acestea, și Google are o serie de avantaje cheie.
În primul rând, mulți dintre partenerii săi de producție au deja o mulțime de dispozitive în construcție și cu experiența bazată pe Android. Când vorbești de context, prin definiție, vorbești despre mai multe dispozitive și nu există nici o platforma inteligentă mai omniprezentă decât sistemul Android.

Dar, mai important decât contextul, este organizarea informațiilor – de fapt definiția contextului – și asta este misiunea principală a Google. La Google I/O 2014, compania ne-a oferit o privire într-un viitor în care aceste puteri de organizare au fost orientate la nivel individual, ținând cont de echipamentul utilizat și situația actuală. Dacă totul va funcțioa corect, ecosistemul Android nu va furniza doar informațiile corecte, dar va fi și împachetat în mod corespunzător.
Google a arătat întotdeauna o viziune convingătoare, dar cu extinderea Android prezentată la conferința I/O din acest an, Google a demonstrat exact cum se poate lucra cu acest sistem. Apple și alții au și ei idei aici, de asemenea, dar contextual, calculul inerent va favoriza pe cel care poate pune un sistem pe cele mai utile lucruri și pe cele mai multe ecrane. Ori, în acest domeniu, se întâmplă ca Google să fie cel mai bun.

One thought on “Google: Android peste tot!

  1. Pingback: Google: Android peste tot! | Cartuse Imprimante...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »
Wordpress SEO Plugin by SEOPressor