De ce nu ieftineste Apple produsele?

De ce nu ieftineste Apple produsele?

De ce nu ieftineste Apple produsele?

Unii observatorii ai industriei IT cred că Apple va trebui să-și micșoreze prețurile actuale ale iPhone sau ale calculatoarelor iMac sau MacBook pentru a obține o cotă de piață mai mare în întreaga lume. Dar compania care profită încă din plin de pe urma tuturor produselor sale, arată foarte puțin interes pentru cota proprie de piață. Și acest lucru este de așteptat să nu se schimbe prea curând, a declarat directorul de marketing al Apple, Greg Joswiak, în această săptămână, la conferința Code/Mobile din Half Moon Bay, California.
“În culise, am vorbit despre unele dintre greșelile pe care Apple le-a făcut în anii ’90, și o mare parte dintre acestea s-au datorat încercării de a realiza produse ieftine, care au alergat după cotă de piață, în loc să aducă o experiență mai bună clienților”, A spus Joswiak. „Am făcut această greșeală o dată în viață și nu o vom mai face a doua oară”.

IPhone 6

iPhone 6 by Apple

E o strategie care a dat roade pentru Apple, în special cu telefoanele iPhone, a căror vânzare a crescut la mai mult de 100 miliarde dolari pentru 2014 și a reprezentat mai mult de jumătate din veniturile totale ale Apple. Chiar dacă iPad încă se ​​luptă cu vânzările în scădere, compania face încă un profit substanțial de pe tablete.
Fiecare iPad Air 2 de 16GB, costă 275 dolari la fabricare, în conformitate cu un studiu realizat de IHS. Acest lucru aduce Apple câte 224 dolari pentru fiecare iPad Air 2 de 499 dolari vândut. Marjele sunt tot cam pe-acolo și pentru iPhone 6, care costă Apple aproximativ 448.90 dolari, pentru fiecare smartphone de 16GB vândut la prețul nesubvenționat de 649 dolari (pe piața americană).

Și chiar dacă pe piața PC-urilor Apple se confruntă cu vânzări stagnante, calculatoarele Mac au adus câștiguri uriașe în 2014, ajungând în top 5 mondial, în al treilea trimestru. O ieftinire, ce-i drept minoră a avut loc, pentru iMac și MacBook, dar strict pentru programul „back-to-school” din Statele Unite.
„Pe piața PC-urilor, o piață foarte matură, care se contractă, suntem în creștere la Mac-uri cu 20 la sută”, a spus Joswiak. „Noi încercă să creăm cea mai bună experiență. Când ne propunem aceasta, doar lucruri bune vor urma”.

 

5 thoughts on “De ce nu ieftineste Apple produsele?

  1. Pingback: Apple intra in Top 5 mondial la PC-uri! | Cartuse Imprimanta Refill Profesionist

  2. Pingback: iOS 8 - cea mai buna platforma mobila pentru companii | Cartuse Imprimanta Refill Profesionist

  3. Pingback: Apple iPhone 7 | Cartuse Imprimanta

  4. Pingback: Samsung poate disparea in maxim 5 ani | Cartuse Imprimanta

  5. Pingback: Noul Apple MacBook 12 | Cartuse Imprimanta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »
Wordpress SEO Plugin by SEOPressor