Cum sa eviti problemele unei imprimante?

Cum sa eviti problemele unei imprimante? | probleme ale imprimantei

Cum sa eviti problemele unei imprimante? | probleme ale imprimantei

Iată, mai jos, cum să rezolvați unele dintre cele mai frecvente probleme ale imprimantei, ca să nu imprimați deloc la o calitate slabă a imprimării și cum să imprimați de la un telefon sau o tabletă.

Imprimantele sunt minunate atunci când funcționează, însă când nu o pot face, devine totul extrem de frustrant.

Iată cum să rezolvați unele dintre cele mai frecvente probleme, inclusiv să nu tipăriți deloc prin duzele blocate, precum și alte probleme.

Imprimantele pot rula fiabil timp de mulți ani și mii de pagini imprimate, dar pot de asemenea să funcționeze defectuos sau să nu mai funcționeze deloc.

Uneori, motivul este la fel de simplu ca fiind uzura prea mică, sau cea prea mare. Mulți oameni nu folosesc destul de des imprimantele cu jet de cerneală și acest lucru poate duce la probleme cu blocarea de cerneală în duzele capetelor de imprimare. Utilizarea excesivă este mai puțin frecventă decât folosirea incorectă: bucățele de hârtie, fire de păr și chiar firimituri de mâncare pot cădea în imprimante și pot provoca blocaje de hârtie (și mai rău).

Dacă imprimanta dvs. nu poate fi reparata în urma sfaturilor de mai jos, și nu mai este ăn garanție, consultați pagina noastră, pentru a cumpăra cele mai potrivite imprimante pentru activitățile Dv.

Imprimanta mea nu mai imprima

Există multe motive pentru care imprimanta dvs. nu mai imprimă, deci începeți cu elementele de bază, cum ar fi verificarea dacă nu cumva există un mesaj de eroare sau un led de avertizare aprins la imprimant[. Asigurați-vă că există hârtie în tavă, verificați dacă este cerneal[ sau cartușele de toner nu sunt goale (la imprimante laser) și cablul USB este conectat, sau imprimanta este conectată la rețeaua Wi-Fi. Și dacă nu este o imprimantă la rețea ci wireless, încercați să utilizați în schimb un cablu USB. Din experiența noastră, unele imprimante Wi-Fi sunt nesigure în ceea ce privește conectarea lor la rețea sau router. Prin urmare, merită să deconectați imprimanta și orice adaptoare de la rețeaua la care este conectată, și încercați să imprimați așa.

Alegeți imprimanta potrivită!

Uneori, motivul pentru care o imprimantă nu se imprima este că ați instalat un program software care are o imprimantă “virtuală” stabilită ca implicită. Când dați comanda ctrl+P, fișierul (sau documentul) va fi salvat și trimis către această imprimantă virtuală, în locul imprimantei dvs.

Pentru a verifica acest lucru, deschideți Panoul de control din meniul Start. Apoi mergeți la Dispozitive și imprimante, faceți clic dreapta pe imprimanta corectă pe care doriți să o utilizați și setați-o ca implicită (”Default”). (În timp ce sunteți acolo, puteți, de asemenea, să vă asigurați că starea imprimantei este setată ca ”Ready”. Dacă nu, aceasta ar putea fi sursa problemei.)

Apoi, asigurați-vă că este selectată imprimanta corectă în programul pe care îl tipăriți – ar trebui să vedeți o opțiune de a alege dintr-o listă ca în imaginea de mai jos.

solve-printer-problems

Microsoft are un instrument de depanare a imprimării care poate ajuta la identificarea problemelor. Faceți clic pe butonul Remediați (”Fix it”), descărcați și executați programul, apoi urmați pașii din program. De asemenea, puteți deschide Panoul de control, Dispozitive și imprimante, faceți clic dreapta pe pictograma imprimantei și selectați Depanare (”Troubleshoot”). Nu ajută întotdeauna, dar merită încercat. HP are și un ”Doctor de imprimare și scanare” pentru a identifica problemele și Canon are o mulțime de clipuri video excelente pe site-ul său – faceți clic pe modelul de imprimantă și apoi faceți clic pe link-ul Troubleshooting videos.

probleme ale imprimantei

De ce nu pot imprima de pe telefon sau tabletă?

Pentru a imprima de pe un iPad, iPhone sau iPod Touch, imprimanta trebuie să aibă Wi-Fi și de asemenea să accepte AirPrint. Lista imprimantelor AirPrint este în creștere, dar există încă numeroase imprimante, în special modele mai vechi, care nu pot imprima în acest fel.

probleme ale imprimantei

Dacă aveți un Mac PC atașat unei imprimante, îl puteți transforma într-o imprimantă AirPrint utilizând HandyPrint. Printer Pro este o aplicație pentru dispozitive iOS care le permite să imprime la mai multe imprimante wireless sau la una atașată la un PC sau Mac.

Unele telefoane, tablete și imprimante Samsung sunt proiectate să lucreze împreună și imprimarea este simplă. Samsung are, de asemenea, o aplicație proprie pentru imprimarea la imprimantele sale, inclusiv de la iPhone. Pentru a imprima de pe orice telefon sau tabletă Android la orice imprimantă conectată la PC, puteți utiliza Google Cloud Print.

Instalați Cloud Print pe dispozitivul mobil din magazinul Google Play. Apoi, utilizând Google Chrome pe PC, accesați meniul, Setări, Setări avansate și faceți clic pe Gestionare. Apoi puteți adăuga imprimanta atașată la calculator. Cu condiția ca PC-ul și imprimanta să fie pornite, puteți imprima de pe dispozitivul Android.

Trebuie să înlocuiesc cartusele?

Imprimantele avertizează că cerneala se termină, încă înainte de a se întâmpla acest lucru. Dacă imprimați doar ocazional, cerneala sau tonerul rămase durează multe săptămâni, dacă nu luni.

Comandați cartușe de imprimanta noi de îndată ce apare mesajul, dar nu le instalați până când nu se oprește imprimarea, sau până când se estompează culorile. Un truc la imprimantele laser este de a scoate cartușul care rulează și de a-l scutura ușor dintr-o parte în alta. Acest lucru permite uneori utilizarea restului de toner aflat în cartus. În alte cazuri, este utilizat un contor și, odată ce un anumit număr de pagini a fost tipărit, cartușul va fi considerat gol, însă contorul se poate reseta.

Dacă cerneala dvs. color s-a terminat, dar trebuie să continuați să tipăriți, este posibil să puteți seta imprimanta să imprime numai nuanțe de negru. Aceasta este o setare pe care o veți găsi în proprietățile imprimantei din Panoul de control – sau faceți clic pe opțiuni când sunteți în aplicația cu care doriți să imprimați.

Cum pot remedia blocajele de hârtie?

Blocajele de hârtie (”paper jam”) sunt destul de frecvente, dar încercați să aflați ce se întâmplă, înainte de a trage hârtia, cu putere, din imprimantă. Scoateți hârtia din tavă, deschideți toate clapele imprimantei și priviți înăuntru. Este posibil să aveți nevoie de o lanternă pentru a vedea hârtia și ceva pensete mai lungi pentru a ajunge la ea, mai ales dacă este doar o bucată foarte mică care a fost ruptă și lăsată în interior. Priviți sub imprimantă, deoarece poate exista un panou de acces care poate fi deschis pentru a examina și a curăța mecanismul de alimentare cu hârtie.

Hârtia veche poate absorbi umezeala, ceea ce o face să se lipească și apoi imprimanta trage in mecanism mai multe pagini deodată. Păstrați hârtia la loc uscat, până când este necesară. De asemenea, încercați să folosiți hârtie mai subțire: majoritatea imprimantelor pentru acasă se pot ocupa maxim cu hârtie fotografică. De obicei, acestea nu pot imprima pe carton, oricât de subțire, deoarece acesta este prea rigid pentru a fi manevrat de către imrpimanta.

De ce calitatea imprimării este slabă?

Duzele de pe capetele imprimantei cu jet de cerneală se pot bloca, cauzând dungi orizontale pe printuri și culori proaste sau greșite. Curățarea capetelor de imprimare poate rezolva problema. Procedura variază de la imprimantă la imprimantă și poate exista o opțiune pe panoul de control al imprimantei sau în software-ul imprimantei, în computer.

S-ar putea să trebuiască să vă uitați în manual. În proprietățile imprimantei (fie într-o aplicație sau în Panoul de control Windows), puteți găsi o secțiune de întreținere.

Curatare Imprimanta

Faceți clic pe acesta și puteți să curățați capetele de imprimare sau să le aliniați. Seturile de curățare a capului sunt disponibile pentru aproximativ 12,5 £ de la Amazon (cca. 80 lei), deși ar trebui să comparați setul cu costul unui cartuș nou – nu există nici o garanție că un kit de curățare va remedia problema.

Tipul de hârtie afectează calitatea imprimării, iar hârtia de copiator vă poate dezamăgi câteodată. Poate fi prea absorbantă și cerneala se poate împrăștia pe ea ca pe sugativă. Cumpărați hârtie de bună calitate pentru cele mai bune printuri, și de obicei, de la producătorul imprimantei pentru imprimarea fotografiilor.

Imprimantele și multifunctionalele laser sunt mai puțin dependente de hârtie, iar pete sau pete în același loc pe fiecare pagină înseamnă de obicei că există murdărie undeva în imprimantă, de obicei pe “tambur” (alte denumiri: unitatea de imagine, drum unit-ul, cilindrul).  Unele imprimante mai noi au drum-unit-ul si cartusul intr-o singura piesă, alte imprimante le au separat.  Un ”drum unit” se foloseste cu mai multe cartuse, schimbându-se la 7 mii, 9 mii, sau chiar și 30 mii de pagini, imprimate cu 3, 4 sau chiar zece cartuse. Fiți foarte atent când curățați unitatea de imagine, folosind numai alcool izopropilic și o cârpă moale fără scame. Citiți instrucțiunile fabricantului despre cum să îndepărtați și să curățați tamburul, adesea numit OPC.

(pentru mai multe raspunsuri privind diferite probleme vedeti si Ce sa faci cand Imprimanta nu recunoaste unele Cartuse Compatibile?)

One thought on “Cum sa eviti problemele unei imprimante? | probleme ale imprimantei

  1. Pingback: Service individual pentru imprimante – Cartridge Service Cluj – Imprimante si Refill

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »
Wordpress SEO Plugin by SEOPressor