Apple iPad Air 2 vs. Google Nexus 9

Apple iPad Air 2 vs. Google Nexus 9

Apple iPad Air 2 vs. Google Nexus 9

Un alt an, o altă actualizare. Cum era de asteptat, Apple a lansat două noi tablete la ultimul său eveniment, iPad Air 2 și iPad Mini 3. Ambele tablete primesc upgrade-uri interne modeste, mai degrabă decât schimbări de design radicale, așa cum arată tradiția Apple în acest moment.
Originalul iPad Air a fost tableta noastră preferată și, până de curând, concurenții săi cu numele de Samsung au susținut în mare parte piața comprimatelor „high-end”. Acest lucru s-a schimbat la începutul săptămânii trecute, atunci când Google a anunțat actualizarea mult așteptată pentru gama sa de tablete, Nexus 9. Pentru prima dată de la lansarea Nexus 10 în 2012, Google și Apple vor intra din nou în bătălie, cap la cap, pe piața tabletelor cu ecran mare.

iPad Air 2

iPad Air 2

Apple a excelat întotdeauna în actualizările sale calculate și subtile în fiecare an. Noul iPad Air 2 arată aproape identic cu predecesorul său, dar upgrade-urile atent instalate, promit o experiență chiar mai bună. Google, pe de altă parte, este mai puțin previzibil în ultimul timp, cu cicluri de actualizare mai lungi, dar mai concrete pentru dispozitivele sale unice. Nexus 9 este un factor de formă complet nou pentru companie, care a pus capăt tabletei Nexus 7 mai mică și celei mai mari, Nexus 10. Există și o diferență de filozofie, care tinde să se extindă de la hardware la software-ul celor două companii.

Design

Să începem cu designul fizic. În ciuda aparențelor, acesta nu s-a schimbat pentru iPad Air 2. E imperceptibil mai subțire și mai ușor decât originalul, la 9,4 x 6,6 x 0,24 inci (HWD) și 435 de grame. Comparat cu Nexus 9, care măsoară 8,98 x 6.05 x 0.31 inci (HWD) și 426 de grame, diferența nu e mare, dar trebuie amintit faptul că iPad Air 2 are un ecran mai mare și o construcție „unibody” din aluminiu. Nu am avut încă în mâini Nexus 9 pentru review, dar într-o lume în care metalul gadgeturilor este un atu în fața plasticului, Apple își va menține probabil avantajul din punctul de vedere al designului și al finisajului.
In ceea ce privește display-ul, Apple nu a schimbat rezoluția panourilor sale Retina (2048 x 1.536 pixeli), dar a adăugat un nou strat anti-reflexie care ar trebui să reducă efectul de strălucire sub lumină puternică. Google a marșat cu Apple, pixel pentru pixel, mărind rezoluția ecranului la 2048 x 1536 pixeli pentru Nexus 9, câștigând cu o ușoară claritate a imaginii (281 ppi față de 264 ppi la Ia iPad), dar pierde în mărimea ecranului real (8,9 inci față de 9,7 inci pentru Apple).

Software

Ambele tablete reprezintă topul ecosistemelor software respective, precum și în ceea ce privește sistemele hardware. Apple a prezentat noul procesor A8X SoC, care promite performanțe îmbunătățite și grafică mai bună pentru jocuri și accelerează procesarea video. Nexus 9 dispune de Nvidia Tegra K1, acesta fiind primul val de chip-uri pe 64 de biți dezvoltat special pentru Android. Va trebui să așteptăm până când vom putea testa temeinic fiecare platformă înainte de a ajunge la vreo concluzie.

Nexus 9

Nexus 9

Sistemele de operare, Android și iOS sunt similare în multe feluri, dar îmbrățișează fundamental diferite filozofii. Android este potrivit pentru developerii ce doresc a-și maximiza experiența prin modificări, chiar dacă asta presupune o anumită pierdere de timp. iOS de la Apple este elegant în simplitatea sa, oferind o experiență unică celor mai mulți utilizatori, dar este, de asemenea, o experiență mult mai închisă unde nu prea mai poți schimba ceva. Nici unul nu e „cel mai bun sistem software”, dar unul va fi mai bun pentru cineva, în funcție de nevoile sale.

Pretul Apple iPad Air 2 vs. Google Nexus 9

În cele din urmă, multe decizii vor fi conduse de preț. Google Nexus 9 va începe de la 399 dolari, în timp ce Apple iPad Air 2 va costa 499 dolari. Asta nu înseamnă neapărat că Nexus 9 are o valoare mai bună, dar este un factor important de diferențiere. Deci, ce vă veți alege ca următoarea tabletă și de ce? Spune-ți-ne în comentarii, mai jos.

 

One thought on “Apple iPad Air 2 vs. Google Nexus 9

  1. Pingback: Nexus 6 vs iPhone 6 Plus | Cartuse Imprimanta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »
Wordpress SEO Plugin by SEOPressor